Tuesday, September 20, 2011

Pemaju Malaysia majukan Funtasy Island Singapura

2011/09/21
FUNTASY Island Development Group, pemaju resort yang diasaskan ahli perniagaan Malaysia, akan memajukan projek Funtasy Island di Singapura yang dijangka menarik minat pembeli hartanah serta kedatangan pelancong dari seluruh dunia.

Pengasas Funtasy Island, Michael Yong, berkata fasa pertama pembinaan resort yang mempunyai reka bentuk menarik dan villa eksklusif, dikenali sebagai ‘Aqua Villas’ itu dijangka siap pada 2013.
Beliau berkata, antara kemudahan yang akan disediakan termasuk taman tema ekologi terbesar dunia, kelab sukan air ‘FIDO DIDO’, zon pembiakan akuatik, restoran, kedai jualan, kafe dan daya tarikan lain.
“Kami juga akan membina Kota Hiburan Funtasy yang dilengkapi pawagam mega dengan pemandangan tropika mempunyai dua fungsi iaitu satu bertemakan Hollywood manakala bahagian kedua pula boleh digunakan sebagai lokasi untuk penggambaran filem,” katanya.

Funtasy Island akan dimajukan di kawasan seluas 3.28 juta hektar persegi membabitkan enam pulau tropika di selatan Pulau Sentosa dan berhampiran dengan Pulau Batam.

No comments:

Post a Comment