Friday, July 9, 2010

Tutti Frutti sasar pasaran India

2010/07/10
NAZA Tutti Frutti (Malaysia) Sdn Bhd, pemegang lesen utama Tutti Frutti, pengeluar dadih beku berpangkalan di Amerika Syarikat (AS), menyasar mengembangkan pasaran ke India menjelang akhir tahun ini.

Pengarah Urusan Tutti Frutti Trading Sdn Bhd, Nor Diana SM Nasimuddin, berkata ia adalah berikutan kejayaan kumpulan itu meneroka pasaran Singapura dan Kemboja baru-baru ini. “Kami kini sedang berunding dengan beberapa syarikat di India dan berharap dapat dimuktamadkan tidak lama lagi. “Sementara itu, dua cawangan Tutti Frutti akan dibuka bagi urus niaga di Singapura dan satu di Kemboja dalam tahun ini,” katanya pada majlis memeterai perjanjian lesen pengedaran pertama Tutti Frutti di Kuala Lumpur, semalam.

Untuk tahun depan, Nor Diana berkata, pihaknya bercadang membuka tiga cawangan di Kemboja dan lima di Singapura.

Di dalam negara pula, katanya, Tutti Frutti kini berada pada landasan kukuh bagi mengendalikan sekurang-kurangnya 20 cawangan daripada sembilan cawangan sekarang ini.

“Pada tahun 2011, kami merancang untuk membuka 10 hingga 15 cawangan yang akan termasuk cawangan di Sabah dan Sarawak," katanya.

No comments:

Post a Comment