Sunday, May 2, 2010

Royal Jordanian mahu faktor muatan capai 85%

KUALA LUMPUR 2 Mei 2010 - Royal Jordanian Airlines (RJ) yang dijadual memulakan perkhidmatan dan operasi dalam taliannya di Malaysia mahu memastikan faktor muatan mencapai 85 peratus bagi tahun pertama beroperasi.

RJ akan memulakan operasi antara Amman dan Kuala Lumpur melalui Bangkok pada 2 Jun, selepas digantung berikutan sebab-sebab komersial, kata Pengurus Jualan Negaranya Wilson Chan.

Chan berkata, kajian menunjukkan trend pasaran kian menaik di dalam aktiviti pelancongan dan komersial ke Kuala Lumpur, kerana Malaysia disifatkan sebagai destinasi pelancongan yang ideal kepada dunia Arab dan negara-negara Komuniti Teluk.

Dengan memulakan penerbangan Amman-Bangkok-Kuala Lumpur, RJ kini komited untuk memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada kesemua penumpang, terutama sekali komuniti Jordan dan Arab yang tinggal di Malaysia.

"Matlamat utama saya ialah untuk memastikan RJ terbang semula ke Kuala Lumpur dan kami juga berharap selepas ini untuk kekal selama yang mungkin," katanya.

Melalui strategi pemasaran yang kukuh, katanya laluan Amman-Bangkok-Kuala Lumpur akan berjaya kerana syarikat penerbangan itu turut merancang untuk terbang secara langsung ke Amman, ibu negara moden dan purba Jordan.

Kini, syarikat penerbangan itu sedang mengambil langkah agresif menemui agensi pengembaraan dan akan bekerja rapat dengan mereka untuk menggalakkan perkhidmatannya.

"Sebaik muatannya meningkat bagi penerbangan keluar dan masuk, kami kemudiannya akan memulakan penerbangan langsung ke Amman dan tidak melalui Bangkok," katanya.

Syarikat penerbangan itu juga menyasarkan pertumbuhan trafik pelajar dan pengembara perniagaan dan liburan.

Katanya RJ akan mengadakan penerbangan tiga kali seminggu - setiap Isnin, Rabu dan Jumaat - menggunakan pesawat A330 terbaharu, sebagai tambahan kepada pesawat jenerasi baharunya.

"Kami baru sahaja menerima dua pesawat A330 keluaran 2008 yang boleh membawa 283 penumpang yang dipajak bagi tempoh lima tahun," kata Chan.

Chan berkata, syarikat penerbangan itu juga menyasarkan untuk terbang ke Johannesburg dan China. - BERNAMA

1 comment:

  1. Hello, Saya Puan Heather Putih, syarikat pinjaman pinjaman peribadi. Kami sedang dan pakar dalam memberikan yang akhir pinjaman tahun ini, pinjaman Krismas, tahun pinjaman baru untuk anda untuk membayar apa-apa pinjaman koperasi yang anda sedang berada di sekarang kita memberikan pinjaman peluang seumur hidup untuk anda untuk membayar bil-bil anda dan hutang peribadi dan memiliki perniagaan anda. pinjaman diberi kepada individu dan syarikat pada kadar faedah yang sangat rendah sebanyak 2%. Jadi hubungi kami hari ini melalui e-mel: (qualityloanfirms@asia.com)
    (heatherwhiteloanltd@gmail.com). Datang dan perbezaan pengalaman dalam perkhidmatan kami.

    ReplyDelete