Friday, March 12, 2010

Sime Darby lancar projek RM469 juta

KUALA LUMPUR 12 Mac 2010 - Sime Darby Property Bhd. hari ini melancarkan projek mewahnya, 'Seri Pilmoor' di Ara Damansara dengan nilai pembangunan kasar sebanyak RM469 juta.

Projek itu terdiri daripada 74 banglo dari seluas 6,500 kaki persegi dan 34 rumah berkembar dari 4,600 kaki persegi di kawasan seluas 28.5 ekar di tanah pegangan bebas.

"Projek berkenaan terdapat dalam laman web selama tiga bulan dan menarik kira-kira 1,600 pihak yang berminat yang terdiri daripada campuran bakal pembeli terutamanya rakyat tempatan," kata Pengarah Urusannya, Datuk Tunku Putra Badlishah (gambar).

Oleh itu, kadar pengambilan dijangka baik berdasarkan kepada minat yang ditunjukkan, katanya pada sidang akhbar di sini bagi prebiu projek itu.

Harga banglo berkenaan bermula dari RM4.57 juta dengan tiga jenis reka bentuk dan enam bentuk pavilion bumbung berbeza, manakala unit berkembar bermula dari RM2.8 juta dengan dua bentuk pavilion berbeza.

Unit-unit berkenaan akan dibuka untuk jualan mengikut fasa, katanya.

"Untuk rumah berkembar, kami akan menawarkan semuanya pada fasa pertama, manakala bagi banglo, 34 buah dahulu," katanya.

'Seri Pilmoor', yang merupakan pembangunan strata bertanah pertama Sime Darby dan dijadualkan siap pada 2013, akan menjadi ujian terbaik bagi kemungkinan pembangunan yang serupa di masa depan, kata Tunku Putra.

Projek itu menawarkan senibina yang hebat di dalam dan luar, katanya.

Ara Damansara boleh diakses dengan mudah dari Kuala Lumpur, Petaling Jaya Subang Jaya dan Shah Alam melalui lebuh raya. Rancangan masa depan Ara Damansara termasuk sekolah antarabangsa, dataran komuniti dan suite eksekutif. - Bernama

1 comment:

 1. Nama saya Dian Irawati dari bandar usaha, indonesia. i mahu menggunakan media ini untuk memberi amaran kepada semua rakan-rakan saya dalam malaysia.Who akan di sekeliling untuk pinjaman, anda hanya perlu berhati-hati. satu-satunya tempat dan syarikat yang boleh menawarkan pinjaman adalah kewangan global syarikat pinjaman terhad. Saya mendapat pinjaman-Ku terhadap mereka melalui Puan Emiliana wilson, pemberi pinjaman global, seorang ibu yang memiliki hati dan pemahaman yang baik. dia adalah satu-satunya pemberi pinjaman sah di internet. Lain-lain adalah semua pendusta, saya menghabiskan hampir RM4350 di tangan pemberi pinjaman palsu. Tetapi Puan Emiliana memberikan saya mimpi saya kembali dengan jumlah pinjaman sebanyak RM62,000.

  i dihubungi Mrs.Emiliana beberapa bulan yang lalu selepas pengalaman buruk saya dengan pemberi pinjaman palsu di phillippine, i hampir meninggal dunia ketika saya kehilangan jumlah wang yang besar untuk pemberi pinjaman palsu tanpa mendapat pinjaman daripada dia, perniagaan saya mendapat scrumbled dan dalam proses itu saya terpaksa penjualan beberapa aset saya.

  supaya pada hari yang setia ini saya hanya akan melalui blog pinjaman dan saya mendapati satu iklan pinjaman mengenai Puan Emiliana yang telah menjadi bantuan yang baik kepada pelanggan lain, walaupun i thaught ia adalah satu penipuan, tetapi saya sumorned keberanian dan dihubungi Puan Emiliana dan memohon jumlah pinjaman RM62,000 dan selepas banyak pertimbangan dalam borang permohonan pinjaman saya diserahkan kepada Puan Emiliana, permintaan pinjaman saya telah diluluskan dan saya telah diminta oleh Puan Emiliana untuk mendapatkan sijil perjanjian pinjaman sebagai cagaran dan bukti bukti yang saya lakukan dan dalam kira-kira 2 jam, saya menerima amaran dari bank saya bahawa akaun bank saya telah dikreditkan dengan RM62,000, pada mulanya ia adalah seperti mimpi ketika saya mendapat berjaga-jaga, jadi saya terpaksa pergi ke bank saya untuk mengesahkan dan wang yang ada dalam akaun saya.

  Jadi saya ingin menggunakan media ini untuk mengingatkan semua rakyat Malaysia bahawa Puan Emiliana adalah syarikat pinjaman yang tulen dan ibu yang baik kerana saya adalah seorang kesaksian hidup Puan Emiliana loan.so i nasihat faedah semua rakyat Malaysia yang memerlukan pinjaman untuk mendaftar dengan Puan Emiliana melalui email: emilianawilson111@gmail.com

  sekali lagi nama saya Dian Irawati dari bandar usaha, di Indonesia, anda boleh juga menghubungi saya melalui e-mel: irawatidianna@gmail.com lebih infromation.

  ReplyDelete