Sunday, March 21, 2010

TM sasar 200,000 langgan Yemmz

2010/03/22
TELEKOM Malaysia Bhd (TM) menyasar menarik lebih 200,000 pengguna untuk melanggan gerbang komuniti dalam talian barunya, Yemmz menjelang akhir tahun ini.

Naib Presiden Eksekutifnya, Jeremy Kung, berkata setakat ini, 26,000 pengguna melanggan gerbang itu.

“Gerbang dalam talian ini menggabungkan perangkaian sosial dan perdagangan liburan. Ia menawarkan perkhidmatan yang dikhususkan untuk menarik individu menyelenggarakan perniagaan dalam talian dengan sistem laluan get pembayaran bersepadu, terus daripada web,” katanya kepada Bernama minggu lalu. Kung berkata, TM yakin dapat mencapai sasaran berikutan semakin ramai rakyat Malaysia yang minat dan terbabit dalam perangkaian sosial.

Beliau juga berkata, aliran peruncit bebas dan pelanggan yang menggunakan web untuk membeli dan menjual produk juga semakin meningkat.

Yemmz dilengkapi ciri khusus seperti aplikasi rangkaian sosial, senarai forum, album foto, permainan dalam talian, senarai produk beli dan jual dengan ciri e-pembayaran terjamin dan instrumen komunikasi seperti mesej peribadi, forum, blog dan kotak komen tepat masa.

Pengguna Yemmz yang berminat menggunakan ciri belian dan jualan di laman web itu, ada empat kaedah pembayaran terjamin yang disediakan.

Ia meliputi urus niaga luar talian, saluran kad kredit, pembayaran pertukaran proses kewangan (FPX) dan sistem pembayaran maya prabayar (webcash). – Bernama

No comments:

Post a Comment